Snorkeskinne

For å sikre luftveien og unngå snorking kan en bruke snorkeskinne, som festes på tennene før en legger seg.

Mye og høylytt snorking kan i noen tilfeller tyde på søvnapnè, hvor manglende oksygentilførsel gjennom natten gjør at en ikke får nok søvn.
Søvnapne kan utredes hos ønh-spesialist.

Hva forårsaker obstruktiv søvnapnè ?

Obstruktiv søvnapnè (OSA) er en farlig søvnforstyrelse. svelgmuskulatur og tunge sovner inn under søvn, og blokkerer luftveiene. Gjentatte pustestans - opptil 600 ganger per natt - er følgen. Hjernen reagerer med å sende ut vekkesignaler for ikke å kveles, noe som den sovende selv ikke merker. Pustingen fortsetter igjen med gjesping etter luft, og dermed oppstår også svært høylydte snorkelyder. De gjentatte vekkereaksjonene fører til en ikke- restituerende søvn og helseproblemer relatert til denne tilstanden. Om morgenen våkner pasientene trette og ikke-uthvilte, plaget av dagtretthet og konsentrasjonsmangel, noe som kan fører til den farlige microsøvnen under kjøring.

Er snorking et tegn på søvnapnè ?

Høylytt, kontinuering snorking kan være et viktig tegn på at personen lider av obstruktiv søvnapnè (OSA). Følgene av ubehandlet søvnapnè kan være høyt blodtrykk, hjerteinfarkt eller slag. Også seksuelle funksjonsforstyrelse eller diabetes kan være tilknyttet søvnapnèsyndromet.

Hvis de beskrevne symptomene forekommer, bør du ta kontakt med tannlegen.

Søvnapnè - Den skulte epidemien

Mennesket som lider av OSA ( Obstruktiv Søvn Apnè ) og som kanskje opplever hundrevis av tilfeller med apnèer ( pustestans ) pr natt, husker sannsynligvis ingenting av dette.

Det er ofte vanlig at den som snorker kraftig, sover på eget rom eller bor alene. De er derfor ikke klar over deres egen tilstand, selv etter mange år.

 

 

Utskrift E-post

Åpningstider

Mandag - Fredag : 08-16

Ring oss for timebestilling: 38 11 86 72

Besøkende

Vi har 130 gjester og ingen medlemmer på besøk.